Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kersen met hangop en tijm

Kersen met hangop en tijm

Kersen met hangop en tijm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 l volle yoghurt (Melkan)
  • rasp van 1/2 sinaasappelschil
  • 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 500 g kersen
Voorbereiden
Bekleed een vergiet of zeef met een vochtige schone theedoek en giet de yoghurt erin. Zet het vergiet op een kom en laat de yoghurt circa 6 uur in de koelkast uitlekken (kan een dag van tevoren).
Bereiden
Meng de sinaasappelrasp en tijm door de uitgelekte yoghurt. Schep deze hangop in schaaltjes of diepe borden. Schik wat kersen op de hangop en serveer de rest er in een schaaltje bij.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
27 g
vet
7 g
Kcal
215