Kersentrifle - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kersentrifle

Kersentrifle

Kersentrifle product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 125 ml slagroom (Melkan)
  • 50 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 1 l pot kersen zonder pit, uitgelekt
  • 150 g bokkenpootjes, verkruimeld
  • 25 g geschaafde amandelen
  • 4 glazen of coupes
Bereiden
Klop de slagroom met de suiker lobbig. Spatel dit door de mascarpone. Pureer 1/3 deel van de kersen en schep deze puree luchtig door het mascarponemengsel. Verdeel de helft van de koekkruimels over de glazen. Schep daarop een laagje kersen, de helft van het kersen-mascarponemengsel, de rest van de koekjes, de rest van het kersen-mascarponemengsel  en daarop de rest van de kersen. Zet de glazen 30 minuten in de koelkast. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan en strooi ze vlak voor het serveren over de trifle.+30 minuten koelen.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
42 g
vet
42 g
Kcal
605