1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kerstham met cranberryglazuur

Kerstham met cranberryglazuur

Kerstham met cranberryglazuur product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram aardappels, geschild, in dikke plakken
  • 1 beenham naturel (ca. 500 g)
  • 12 kruidnagels
  • 75 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 500 gram spruitjes, schoongemaakt
  • nootmuskaat
  • 4 eetlepel cranberrycompote of rodebessengelei
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel rodewijnazijn of citroensap
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelplakken beetgaar, giet ze af en laat afkoelen. Verwarm de beenham in de verpakking in een pan heet water. Meng de ingrediënten voor het glazuur. Maal daarvoor de cranberrycompote eventueel iets fijner met een staafmixer. Haal de verpakking van de ham. Kerf de ham aan de bovenzijde ruitvormig in, steek op de kruispunten een kruidnagel en leg de ham in de ovenschaal of braadslede. Verwarm het glazuur en giet het over de ham. Zet de ham 15 minuten in het midden van de oven. Bak intussen de aardappels in de helft van de boter. Kook de spruitjes. Giet de spruitjes af en schud ze op met de rest van de boter, een snufje nootmuskaat, zout en peper. Serveer de ham met de aardappels en de spruitjes in de braadslede.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 30 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 485
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie