1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kerstijstaart met warme chocoladesaus

Kerstijstaart met warme chocoladesaus

Kerstijstaart met warme chocoladesaus product foto
  • Ingredienten:

  • 1 l roomijs
  • 100 g rozijnen
  • 100 g krenten
  • 100 ml rum
  • 100 g bigarreaus (gekonfijte kersen), in stukjes
  • 50 g walnoten, gehakt
  • kerstchocolade voor garnering
  • voor de chocoladesaus:
  • 200 ml slagroom (Melkan)
  • 200 g pure chocolade, in stukjes
  • ronde schaal van ca. 1,5 l,
  • bekleed met vershoudfolie
Voorbereiden
Laat het ijs iets zachter worden. Wel de rozijnen en de krenten in de rum. Voeg de bigarreaus en walnoten toe en schep dit mengsel door het ijs. Schep de ijsmassa in de vorm en zet deze in de diepvries om op te stijven (kan een dag van tevoren). 
Bereiden
Verwarm de slagroom (zonder te koken) en smelt hierin de chocolade. Zet de ijstaart op een gekoelde schaal en verwijder vorm en folie. Garneer de taart met de chocolade en de saus. 
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 88 g
  • vet
  • 45 g
  • Kcal
  • 830
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie