Kerstkoekjes - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kerstkoekjes

Kerstkoekjes

Kerstkoekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussendoortje
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
22

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 vrije uitloopeieren
  • 140 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 90 g lichte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (8 g)
  • 200 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 75 g amandelmeel
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1 tl kaneel
Bereiden
Splits 1 ei. Het eiwit heb je niet meer nodig.  
Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en roer met een pollepel door elkaar. Voeg de eidooier, bloem, het amandelmeel en een mespunt zout toe en meng met een lepel tot een korrelige massa. Stort het mengsel op je werkblad en kneed kort door tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Voeg aan het ene deel het cacaopoeder toe en aan het andere deel de kaneel. Kneed beide delen los van elkaar goed door. Verpak elk stuk deeg in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. 
Heeft het deeg een uur in de koelkast gelegen, verwarm dan de oven voor op 170 °C. Haal ondertussen het deeg uit de koelkast. Kneed nog een keer kort door. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot het een dikte van ± ½ cm. heeft. Steek of snij het deeg in vormpjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. 
Klop het laatste ei los en bestrijk de koekjes ermee. Bak ze 15 minuten goudbruin en gaar. Zien ze nog wat bleek of zijn ze nog wat nat, bak ze dan nog een paar minuten langer. Laat ze afkoelen op een rooster. Garneer ze naar keuze met bijvoorbeeld glazuur, fruit of discotopping.

Voedingswaarde

eiwit
0 g
koolhydraten
11 g
vet
8 g
Kcal
125