Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kerstkransjes

Kerstkransjes

Kerstkransjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
16

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g bloem
  • 150 g boter
  • 100 g basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • eigeel, om te bestrijken
  • 150 g amandelschaafsel
  • 100 g grove suiker
  • zilversnoepjes
  • bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem, boter, basterdsuiker en de eidooier. Kneed dit tot een deeg. Rol het deeg uit tot een plak van circa 4 mm dikte. Gebruik uitsteekvormpjes en steek uit het midden van het deeg een klein rondje. Leg de kransjes op bakpapier en laat ze steeds 3 cm verspringen. Bestrijk ze met losgeklopt eigeel en bestrooi met amandelschaafsel, grove suiker en/of zilversnoepjes. Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
17 g
vet
11 g
Kcal
180