1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kerstpasta met hollandse pesto en semi-zongedroogde tomaten

Kerstpasta met hollandse pesto en semi-zongedroogde tomaten

Kerstpasta met hollandse pesto en semi-zongedroogde tomaten product foto
  • Ingredienten:

  • 20 gram basilicum
  • grote hand vol gesneden boerenkool
  • 50 gram belegen geraspte kaas + extra voor over de pasta
  • sap van een halve citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 15 walnoten
  • 320 gram spaghetti
  • 16 roma-tomaten
  • olijfolie om te bakken
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Was de tomaten, dep ze droog en leg ze, aan de steel, op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel een scheut olijfolie over de tomaten.
Zet de bakplaat 50 minuten in een voorverwarmde oven.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Mix ondertussen knoflook (gepeld), boerenkool, basilicum, geraspte kaas, walnoten en citroensap in een hoge beker.
Pureer met de staafmixer tot pesto.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en mix er naar smaak de pesto doorheen.
Verdeel de pasta over de borden en serveer met de semi-gedroogde tomaten (als het lukt nog aan de steel) bovenop de spaghetti.
Serveer met geraspte kaas.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie