1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kerstroomtaart

Kerstroomtaart

Kerstroomtaart product foto
  • Ingredienten:

  • 200 gram speculaaskoekjes
  • 100 gram boter
  • 250 milliliter slagroom (Melkan)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram naturel roomkaas
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 doosje grote kerstkransen (koek of chocolade)
  • 1 potje cranberrycompote
  • springvorm 24 cm Ø
  • bakpapier
Voorbereiden
Maal de speculaaskoekjes fijn in een keukenmachine. Laat de boter smelten en giet dit bij de koekkruimels terwijl de machine draait. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en schep het koekmengsel hierop. Strijk goed glad en laat een half uur opstijven in de koelkast.
Bereiden
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Klop de roomkaas luchtig met de suiker en schep hier de slagroom rustig doorheen. Schep de vulling op de koekbodem en laat dit minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Neem de ring van de springvorm en neem de taart van de metalen bodem. Zet de taart op een platte schaal en druk de kerstkransen rondom rechtop tegen de rand van de taart. Roer de cranberrycompote goed door en schep dit bovenop de roomlaag.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 64 g
  • vet
  • 49 g
  • Kcal
  • 725
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie