Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kersttaart

Kersttaart

Ingrediënten

  • 350 g boter, op kamertemperatuur
  • extra boter om in te vetten
  • 500 g fijne kristalsuiker
  • 6 eieren, op kamertemperatuur
  • 500 g bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1 el bakpoeder
  • 150 ml volle melk, op kamertemperatuur
  • 200 g zure room, op kamertemperatuur
  • 3 el poedersuiker + extra om te bestuiven
  • 500 ml slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 pot frambozenjam (à 450 g)
  • 2 bakjes rozemarijn
  • 300 g rode bessen
  • 300 g blauwe bessen
  • staande mixer
  • 3 springvormen 20 cm Ø (zie tip)
  • bakpapier
  • deegroller
  • paletmes
Kersttaart product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 165 minuten
Recipes/Persons 16 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de springvormen met bakpapier en vet de randen in.
  2. Klop de boter met de kristalsuiker in de staande mixer 4 min. licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Meng de bloem met het zout en bakpoeder en meng de melk met de zure room. Mix om en om 1/3 van de bloem en 1/3 van het roommengsel erdoor tot de bloem en room op zijn. Klop kort en verdeel het beslag gelijkmatig over de springvormen.
  3. Bak de cakes in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Check met een satéprikker, komt deze er schoon en droog uit, dan is de cake gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
  4. Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig. Voeg de mascarpone toe en klop stijf. Snijd de cakes indien nodig recht. Leg een cakelaag op een bord en bestrijk met 3 eetlepels jam. Bestrijk met een dikke laag room en leg er een cakelaag op. Herhaal dit en eindig met jam en een dikke laag room.
  5. Strijk glad met het (palet)mes. Heb je geen (palet)mes, gebruik dan de botte kant van een groot keukenmes. Versier de taart met takjes rozemarijn, takjes rode bessen, blauwe bessen en bestrooi met extra poedersuiker.

Variatie

Geen grote oven en maar één springvorm? Bak de cakes dan per stuk en deel de ingrediënten voor het beslag door drieën.

    Voedingswaarde

  • Kcal 668
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 62 g
  • Vet 42 g