Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ketjapkarbonades met nasi en sambalboontjes

Ketjapkarbonades met nasi en sambalboontjes

Ketjapkarbonades met nasi en sambalboontjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de ketjapkarbonades:
  • 4 rib- of schouderkarbonades
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • sap van 1/2 citroen
  • voor de nasi:
  • 3 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels geraspte verse gember of 1 theelepel gemberpoeder
  • 500 gram rijst
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder en 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels kurkumapoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • mespuntje nootmuskaat
  • voor de boontjes:
  • 1 eetlepel arachide- of olijfolie
  • 250 gram sperziebonen, in stukken gebroken
  • 1 ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
Bereiden
Bestrijk de karbonades dun met de sambal. Verhit de olie en bak de karbonades aan beide kanten bruin. Voeg de ketjap en het citroensap toe en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten sudderen op een lage stand. Maak intussen de nasi. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg toe aan de rijst. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met het kippenbouillonblokje. Wrijf de overige ingrediënten voor de nasi in een vijzel tot een pasta. Voeg de kruidenpasta toe aan de gare rijst en bak de gekruide rijst daarna nog even op in de rest van de olie. Verhit de olie voor de sambalboontjes en bak hierin de sperziebonen circa 5 minuten op een hoge stand. Voeg de ui, knoflook, sambal en komijn toe en roerbak nog circa 5 minuten. Zet de warmtebron laag en laat de boontjes zonder deksel gaar, maar nog wel knapperig, worden. Serveer de boontjes met de karbonades en de nasi.

Voedingswaarde

eiwit
46 g
koolhydraten
110 g
vet
27 g
Kcal
880