Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Khoubiz djaaj mishwi (kipspiesjes met platbrood)

Khoubiz djaaj mishwi (kipspiesjes met platbrood)

Khoubiz djaaj mishwi (kipspiesjes met platbrood) product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 145 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 rode ui, geraspt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 kruidnagels
  • mespunt kaneelpoeder
  • mespunt nootmuskaat
  • mespunt gemberpoeder
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram kipfilet, in kleine blokjes
  • 4 tortillawraps
  • 8 houten spiesjes, in water geweekt
Bereiden
Roer de ui met de knoflook, specerijen, citroensap en olijfolie door elkaar en schep de kipblokjes erdoor. Laat afgedekt 1-2 uur marineren in de koelkast en schep tussendoor een paar keer om. Verwarm de oven voor op 220ºC. Rijg de kip aan de spiesjes en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met (grof) zout en bak de kipspiesjes hoog in de oven in circa 15 minuten aan beide kanten gaar. Verwarm de tortilla’s in een koekenpan en snijd ze in parten. Serveer de spiesjes met het platbrood.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
39 g
vet
11 g
Kcal
360