1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kibbeling op kool met mosterd

Kibbeling op kool met mosterd

Kibbeling op kool met mosterd product foto
  • Ingredienten:

  • 750 g aardappelen, geschild
  • 750 g spitskool of witte kool, in repen
  • 6 eetl. olijf- of arachideolie
  • 600 g kibbeling, ontdooid (Vismarine)
  • 1 citroen, uitgeperst
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. (grove) mosterd
  • 2 eetl. gehakte verse peterselie
Bereiden
Kook de aardappelen. Leg de kool in een vergiet en giet er kokend water over. Laat goed uitlekken. Verhit de wok met de helft van de olie. Roerbak hierin de kibbeling voorzichtig 2-3 minuten op een hoge stand. Schep de stukjes uit de wok en houd de vis warm onder aluminiumfolie. Roerbak de kool 5 minuten in de rest van de olie. Voeg citroensap en zout en peper toe. Schep de mosterd en 1 eetlepel peterselie erdoor, bak nog 1 minuut en verdeel de mosterdkool over 4 warme borden. Verdeel de warme kibbeling erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de aardappelen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 47 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 700
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie