Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kikkererwtensalade met tonijn

Kikkererwtensalade met tonijn

Kikkererwtensalade met tonijn product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de salade:
  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • handje peterselie of korianderblaadjes, fijngehakt
  • 1 lente-bosui, in ringetjes of stukje komkommer, in blokjes
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in smalle reepjes
  • 75 gram rucola, grof gesneden of reepjes ijsbergsla
  • Voor de dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel honing
Bereiden
Schep de ingrediënten voor de salade luchtig door elkaar. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de dressing in een klein pannetje zonder te koken of gebruik de dressing koud. Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig. Lekker met grof bruinbrood.
Variatie
Ook lekker met taugé in plaats van rucola en met een lauwwarme dressing van 50 gram pindakaas en 100 ml kokosmelk.