Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kindercassata

Kindercassata

Kindercassata product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 liter ijs in iedere gewenste smaak
  • 1 cake in plakken van 1cm
  • 6 eetlepel rood vruchtensap (granaatappel, framboos, aardbei)
  • 200 gram gemengde vruchtjes vers of uit blik, uitgelekt
  • 100 gram melk- of pure chocolade grof gehakt
  • 50 gram ongezouten pistache-, pecan- of hazelnoten grof gehakt
  • 125 milliliter slagroom (melkan)
  • 2 eetlepel witte basterdsuiker
  • gekleurde hagel (taartversiering)
  • 6 mini negerzoenen
  • cakevorm van 1 liter
  • plastic folie
Voorbereiden
Laat het ijs een kwartiertje op temperatuur komen. Bekleed de hele cakevorm ruim met plastic folie zodat het ook over de randen valt.
Bereiden
Bedek de bodem van de cakevorm met een paar plakken cake, snijd hier en daar netjes bij. Besprenkel de cake met twee eetlepels vruchtensap. Verdeel hierover de helft van de vruchtjes. Schep hierop de helft van het ijs en strijk het zo glad mogelijk. Bestrooi met de helft van de chocolade en nootjes. Herhaal bovenstaande nog eens en eindig met een laagje cake. Besprenkel met nog twee eetlepels vruchtensap en vouw het plastic folie eroverheen. Zet de cassata nog een uur of twee in de vriezer. Klop ondertussen de slagroom met de suiker stijf. Stort de cassata op een schaal en trek het plastic folie eraf. Bestrijk de cassata rondom met slagroom. Snijd in dikke plakken, bestrooi met gekleurde hagel en zet de negerzoentjes erbovenop.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
54 g
vet
34 g
Kcal
540