Kip gestoofd in witbier - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip gestoofd in witbier

Kip gestoofd in witbier

Kip gestoofd in witbier product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kippenbouten
  • 50 milliliter arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 2 rode uien in partjes
  • 2 paprika's 1 rode, 1 gele
  • 2 preien in stukken van 3cm
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 1 flesje witbier
  • 100 gram blanke rozijnen
  • 100 gram pijnboompitten
Bereiden
Bestrooi de kippenbouten met zout en versgemalen peper en bak ze goudbruin in hete olie. Schep uit de pan. Roerbak de ui, paprika en prei in het bakvet. Giet de bouillon en het bier erbij en verwarm. Leg de kip terug in de pan en voeg de rozijnen toe. Stoof ca. 35 minuten met het deksel op de pan. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over het gerecht. Lekker met witte rijst.

Voedingswaarde

eiwit
36 g
koolhydraten
33 g
vet
50 g
Kcal
760