Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip Madras

Kip Madras

Kip Madras product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 gram kipfilet, in blokjes van 2-3 cm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel kurkuma of pittige kerriepoeder
  • 250 milliliter volle yoghurt of kokosmelk
  • 1 appel, geschild, in kleine blokjes
  • lente-/bosui, in ringetjes
Bereiden
Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipblokjes in 3-4 minuten goudbruin. Schep ze uit de wok. Voeg de ui, paprika, knoflook en specerijen toe aan het bakvet en roerbak 4-5 minuten. Blus af met een klein beetje water en voeg de kip, yoghurt en appel toe. Laat alles nog 4-5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout. Garneer met lente-/ bosui. Lekker met witte rijst en sperziebonen.
Variatie
• In plaats van kipfilet kun je ook drumsticks of kipkarbonades nemen. Gebruik een braadpan en pas de stooftijd aan naar circa 20 minuten. • Maak het gerecht pittiger en vervang de rode paprika door 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes. • Vervang de appel door ananas.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
9 g
vet
12 g
Kcal
275