1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip Madras

Kip Madras

Kip Madras product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 gram kipfilet, in blokjes van 2-3 cm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel kurkuma of pittige kerriepoeder
  • 250 milliliter volle yoghurt of kokosmelk
  • 1 appel, geschild, in kleine blokjes
  • lente-/bosui, in ringetjes
Bereiden
Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipblokjes in 3-4 minuten goudbruin. Schep ze uit de wok. Voeg de ui, paprika, knoflook en specerijen toe aan het bakvet en roerbak 4-5 minuten. Blus af met een klein beetje water en voeg de kip, yoghurt en appel toe. Laat alles nog 4-5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout. Garneer met lente-/ bosui. Lekker met witte rijst en sperziebonen.
Variatie
• In plaats van kipfilet kun je ook drumsticks of kipkarbonades nemen. Gebruik een braadpan en pas de stooftijd aan naar circa 20 minuten. • Maak het gerecht pittiger en vervang de rode paprika door 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes. • Vervang de appel door ananas.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 12 g
  • Kcal
  • 275
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie