1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip met bosui en zilverui

Kip met bosui en zilverui

Kip met bosui en zilverui product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g kipfilet
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 lente-/bosuitjes
  • 2 eetl. olijfolie of vloeibaar bakproduct
  • 250 ml kippenbouillon
  • 3 eetl. zilveruitjes
  • 100 ml kookroom
  • 1 eetl. mosterd
  • 1 eetl. allesbinder of maïzena
Bereiden
Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het loof apart. Verhit de olie, fruit hierin de bosui zonder het loof en bak de kipfilet rondom goudbruin. Giet de kippenbouillon erbij en voeg de zilveruitjes toe. Stoof op een lage stand 15 minuten. Neem de kip uit de pan. Voeg kookroom en mosterd bij het stoofvocht. Breng aan de kook enbind met allesbinder of aangelengde maïzena. Bestrooi het gerecht met het loof van de bosui.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 285
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie