Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip met citroen en honing uit de oven

Kip met citroen en honing uit de oven

Kip met citroen en honing uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 citroenen
  • 75 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels ketjap manis of sojasaus
  • 500 gram kipfilet
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
  • 500 gram sperziebonen
  • 300 gram couscous
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Pers 2 citroenen uit. Boen de overige citroen schoon en verdeel deze in 8 partjes. Smelt de boter in een ovenschaal en voeg citroensap, knoflook en ketjap toe. Leg de kipfilets erin. Verdeel de honing en rozemarijn erover en breng op smaak met zout en peper. Leg de citroenpartjes tussen de kip. Zet de schaal 35-40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege een keer om. Kook intussen de sperziebonen en bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg eventueel wat blokjes paprika, gesnipperde rode ui en gehakte peterselie toe. Serveer de citroenkip met de sperziebonen en couscous.
Variatie
• Neem ringetjes lente-/bosui in plaats van rozemarijn. • Vervang citroen door sinaasappel.

Voedingswaarde

eiwit
42 g
koolhydraten
80 g
vet
18 g
Kcal
680