Kip met couscous, citroen en munt - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip met couscous, citroen en munt

Kip met couscous, citroen en munt

Kip met couscous, citroen en munt product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 citroenen schoongeboend
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel komijn (djinten) gemalen
  • 8 drumsticks of 4 kipkarbonades
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 500 milliliter kippenbouillon
  • 8 lente-/bosuitjes in stukken van 3 cm
  • 5 eetlepels munt gehakt, + enkele blaadjes munt
  • 250 gram couscous
Bereiden
Rasp de schil van 2 citroenen en pers de vruchten uit. Snijd de overige citroen in partjes. Meng de helft van het citroensap en de helft van de citroenrasp met de knoflook, komijn, zout en peper. Wrijf de kip in met dit mengsel. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de kip lichtbruin. Voeg 150 ml bouillon toe en stoof met deksel op de pan circa 30 minuten. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de bosui tot deze gaat kleuren. Voeg de rest van het citroensap, -rasp en bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de gehakte munt en couscous toe. Roer en laat de couscous van de warmtebron af 7-8 minuten wellen. Serveer de couscous met de kip. Garneer met de partjes citroen en blaadjes munt.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
52 g
vet
24 g
Kcal
575