1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip met geitenkaas en mangochutney

Kip met geitenkaas en mangochutney

Kip met geitenkaas en mangochutney product foto
  • Ingredienten:

  • 2 kipfilets
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 1 lente-/bosui, in smalle ringen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 mango, in blokjes
  • 200 ml oosterse chilisaus
  • 1 bosje verse koriander, gehakt
  • 75 g gemengde bladsla
  • 1 komkommer, in plakjes
  • Voor de dressing:
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
  • zout
  • versgemalen peperplastic folie
  • prikkers
  • ovenschaal
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kipfilets in plastic folie en sla ze dun en plat met een deegroller. Haal de dunne kipfilets uit de folie. Besmeer de kip aan één kant met de geitenkaas en verdeel de bosui erover. Rol de filets vervolgens op. Strooi er zout en peper over en steek de rolletjes vast met een prikker.
Bereiden
Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Fruit de rode ui in de olijfolie en voeg de mango en chilisaus toe. Stoof zachtjes 5 minuten tot een chutney. Voeg eventueel wat koriander toe. Meng de ingrediënten voor de dressing en meng deze door de sla. Leg een bergje van de sla in het midden van het bord. Snijd het kiprolletje doormidden en leg dit op de sla. Schep er wat van de saus overheen. Garneer met plakjes komkommer.
Variatie
Vervang geitenkaas door roomkaas naturel. Of in plaats van chilisaus is hotketchup of zigeunersaus ook lekker.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 49 g
  • koolhydraten
  • 46 g
  • vet
  • 53 g
  • Kcal
  • 865
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie