Kip met gepofte knoflook en citroen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip met gepofte knoflook en citroen

Kip met gepofte knoflook en citroen

Kip met gepofte knoflook en citroen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kippenbouten
  • 3 eetlepels arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 2 citroenen
  • 1 bolletje knoflook
  • 1 eetlepel (poeder)suiker
  • enkele blaadjes verse salie of 1 theelepel gedroogde Provencaalse kruiden
  • braadslede of ovenvaste pan
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper. Verhit de olie in de braadslede en braad hierin de kip rondom lichtbruin. Boen de citroenen schoon en snijd ze in parten. Snijd de knoflookbol horizontaal doormidden. Haal de kip uit de braadslede. Bak de citroenparten, bestrooid met suiker, en de halve knoflookbollen in het braadvet. Leg de kip er met de salie weer bij. Zet de kip 40 minuten afgedekt en 10 minuten onafgedekt in het midden van de oven. Lekker met krieltjes, sperziebonen en gepofte tomaten.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
8 g
vet
28 g
Kcal
370