1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip met kaneel en honing

Kip met kaneel en honing

Kip met kaneel en honing product foto
  • Ingredienten:

  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 hele scharrelkip (ca. 1.3 KG), in stukken
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Meng de specerijen, oregano, olijfolie, honing en peper in een schaal. Schep de stukken kip er goed doorheen en laat afgedekt circa 1 uur in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 160°C. Bestrooi de stukken kip met wat (grof) zout en leg ze op de bakplaat. Bak de kip circa 30 minuten in het midden van de oven. Schep de kip om en verhoog de oventemperatuur naar 200°C. Bak nog circa 20 minuten tot de kip een beetje krokant is.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 410
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie