Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip met limoen- rozemarijnmarinade

Kip met limoen- rozemarijnmarinade

Kip met limoen- rozemarijnmarinade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 limoenen
  • 2 eetlepels gehakte rozemarijn; of
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 8 drumsticks
  • ovenvaste braadpan
Bereiden
Boen 1 limoen schoon en rasp de schil eraf. Pers 3 limoenen uit. Meng limoensap en -rasp met de rozemarijn, knoflook, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper tot een marinade. Schep deze door de kip en laat circa 15 minuten ma- rineren. Verwarm de oven voor op 200oC. Dep de kip een beetje droog. Verhit de rest van de olijf- olie en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Zet de pan met dek- sel circa 30 minuten in de oven. Snijd de overige limoen in parten en leg tussen de kip. Serveer de kip met gebakken krieltjes en een groene salade met geitenkaas.
Variatie
• Deze marinade is ook lekker bij vis. Gebruik dan sap en rasp van 1 limoen en voeg 50 ml witte wijn toe. • Vervang de rozemarijn door basilicum, tijm of gemengde Italiaanse kruiden. • Gebruik in plaats van drum- sticks 4 kipfilets en zet deze circa 15 minuten in de oven.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
3 g
vet
10 g
Kcal
220