1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip met Provençaalse groenten

Kip met Provençaalse groenten

Kip met Provençaalse groenten product foto
  • Ingredienten:

  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 10 kleine trostomaatjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 kipkarbonades
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel olie of boter
  • 10 blaadjes basilicum
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg alle groenten op een grote bakplaat en be strooi ze met tijm, knoflook, zout en peper. Giet de olijf olie erover en schep goed om zodat alles onder een laagje olie zit. Dek de bakplaat losjes af met aluminiumfolie en bak 15 minuten midden in de oven. Bestrooi de kipkarbonades ondertussen met zout, peper, paprikapoeder en bloem. Verwarm de olie of boter in een braadpan en bak de karbonades in circa 10 minuten rondom bruin. Verhoog de oventemperatuur naar 200°C. Neem de bakplaat uit de oven, verwijder het folie, schep alles even om en leg de kipkarbonades tussen de groenten. Schuif hoog in de oven en laat alles nog circa 15 minuten bruin bakken. Serveer rijkelijk bestrooid met basilicumblaadjes en peper.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 15 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 435
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie