1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip sultana met couscous

Kip sultana met couscous

Kip sultana met couscous product foto
  • Ingredienten:

  • 1 sinaasappel
  • 100 g blanke rozijnen (sultana’s)
  • 1 eetl. witte wijn
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1 theel. honing
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 400 g gegrilde kipfilet (vleeswaren)
  • voor de couscous:
  • 250 g couscous
  • 450 ml kokend water
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • 1 eetl. munt (vers of diepvries)
  • 1 eetl. olijfolie
Voorbereiden
Boen de sinaasappel schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht. Wel de rozijnen met de sinaasappelrasp in kokend water. Klop de witte wijn, azijn, honing, zout, peper en sinaasappelsap door elkaar en voeg de olie er in gedeelten bij. Giet de rozijnen af en roer ze erdoor.
Bereiden
Leg de kipfilet op een schaal en verdeel de saus erover. Giet het kokende water over de couscous en laat dit 10 minuten staan. Roer af en toe om met een vork. Roer tot slot zout, peper, citroensap, peterselie en munt en olijfolie erdoor. Serveer de couscous bij de kipschotel.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 29 g
  • koolhydraten
  • 66 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 580
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie