1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip tandoori

Kip tandoori

Kip tandoori product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetlepels arachide- of wokolie
  • 500 gram kipfilet, in halve filets
  • 2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 gedroogde chilipeper, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 2 theelepels komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 preien, in stukken van circa 2 centimeter
  • 2 appels, geschild en in partjes
  • verse koriander om te garneren
Bereiden
Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipfilets rondom lichtbruin. Meng de specerijen met 1 theelepel versgemalen peper en voeg ze toe aan de kip. Bak even mee, voeg 2-3 eetlepels water toe en gaar 8-10 minuten. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de prei en appel 6-8 minuten. Bestrooi de kip met koriander en serveer met de gebakken prei en appel. Lekker met naanbrood, witte rijst en zoete chilisaus.
Variatie
Vervang de prei door paksoi of Chinese kool.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 280
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie