Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip tandoori

Kip tandoori

Kip tandoori product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepels arachide- of wokolie
  • 500 gram kipfilet, in halve filets
  • 2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 gedroogde chilipeper, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 2 theelepels komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 preien, in stukken van circa 2 centimeter
  • 2 appels, geschild en in partjes
  • verse koriander om te garneren
Bereiden
Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipfilets rondom lichtbruin. Meng de specerijen met 1 theelepel versgemalen peper en voeg ze toe aan de kip. Bak even mee, voeg 2-3 eetlepels water toe en gaar 8-10 minuten. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de prei en appel 6-8 minuten. Bestrooi de kip met koriander en serveer met de gebakken prei en appel. Lekker met naanbrood, witte rijst en zoete chilisaus.
Variatie
Vervang de prei door paksoi of Chinese kool.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
10 g
vet
13 g
Kcal
280