1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip Tandoori

Kip Tandoori

Kip Tandoori product foto
  • Ingredienten:

  • 16 minidrumsticks of 8 drumsticks
  • 400 g basmatirijst
  • 1 pak filodeeg
  • Voor de marinade:
  • 1 theel. gemberpuree of verse gember, geraspt
  • 1 theel. knoflookpuree of verse knoflook, geperst
  • 1/4 theel. kurkuma
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 2 theel. paprikapoeder mild
  • 1 theel. zout
  • 1 eetl. citroensap
  • 3 eetl. maïsolie
  • 300 ml yoghurt
  • vier schaaltjes van gelijke grootte
Voorbereiden
Snijd het vel van de drumsticks af en maak een paar inkepingen in het vlees. Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar, leg de kip erin en laat 2 tot 3 uur in de koelkast marineren.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 240ºC. Doe de kip in een ovenschaal en bak hem in 20 tot 25 minuten gaar. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de schaal uit de oven en houd de kip warm. Temper de oventemperatuur naar 180ºC. Snijd het filodeeg in 8 vierkanten van circa 15 bij 15 cm. Leg steeds twee vierkanten diagonaal op een schaaltje en bak ze in 5 minuten hard in de oven. Serveer de rijst en de kip tandoori in de filobakjes.Bereidingstijd: ca. 40 minuten (excl. marineren).
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 40 g
  • koolhydraten
  • 112 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 815
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie