In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip Tandoori

Kip Tandoori

Kip Tandoori product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 16 minidrumsticks of 8 drumsticks
  • 400 g basmatirijst
  • 1 pak filodeeg
  • Voor de marinade:
  • 1 theel. gemberpuree of verse gember, geraspt
  • 1 theel. knoflookpuree of verse knoflook, geperst
  • 1/4 theel. kurkuma
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 2 theel. paprikapoeder mild
  • 1 theel. zout
  • 1 eetl. citroensap
  • 3 eetl. maïsolie
  • 300 ml yoghurt
  • vier schaaltjes van gelijke grootte
Voorbereiden
Snijd het vel van de drumsticks af en maak een paar inkepingen in het vlees. Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar, leg de kip erin en laat 2 tot 3 uur in de koelkast marineren.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 240ºC. Doe de kip in een ovenschaal en bak hem in 20 tot 25 minuten gaar. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de schaal uit de oven en houd de kip warm. Temper de oventemperatuur naar 180ºC. Snijd het filodeeg in 8 vierkanten van circa 15 bij 15 cm. Leg steeds twee vierkanten diagonaal op een schaaltje en bak ze in 5 minuten hard in de oven. Serveer de rijst en de kip tandoori in de filobakjes.Bereidingstijd: ca. 40 minuten (excl. marineren).

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
112 g
vet
22 g
Kcal
815