Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip uit de wok met lentegroenten

Kip uit de wok met lentegroenten

Kip uit de wok met lentegroenten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 200 g groene asperges
  • 1 blikje maïskolfjes (ca. 180 g)
  • 75 g rucola
  • 200 g sugarsnaps, afgehaald
  • 2 eetl. roerbakolie of zonnebloemolie
  • 1 prei, in smalle ringen
  • 100 ml kippenbouillon (van tablet)
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Bestrooi de kipblokjes met kerriepoeder. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en verdeel ze in stukken van 3 cm. Giet de maïskolfjes af en laat ze goed uitlekken. Snijd de rucola iets kleiner. Kook de sugarsnaps en asperges 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
Bereiden
Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de kipfilet 7 minuten. Schep de kipblokjes uit de wok. Voeg de prei, sugarsnaps en asperges bij het bakvet en bak ze al omscheppend 4 minuten. Meng de maïskolfjes, kipblokjes en bouillon erdoor en verwarm 3 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de rucola vlak voor het serveren door de schotel.
Variatie
Serveersuggestie: Lekker met pasta of gekookte krieltjes.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
13 g
vet
10 g
Kcal
275