1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip uit de wok met lentegroenten

Kip uit de wok met lentegroenten

Kip uit de wok met lentegroenten product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 200 g groene asperges
  • 1 blikje maïskolfjes (ca. 180 g)
  • 75 g rucola
  • 200 g sugarsnaps, afgehaald
  • 2 eetl. roerbakolie of zonnebloemolie
  • 1 prei, in smalle ringen
  • 100 ml kippenbouillon (van tablet)
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Bestrooi de kipblokjes met kerriepoeder. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en verdeel ze in stukken van 3 cm. Giet de maïskolfjes af en laat ze goed uitlekken. Snijd de rucola iets kleiner. Kook de sugarsnaps en asperges 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
Bereiden
Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de kipfilet 7 minuten. Schep de kipblokjes uit de wok. Voeg de prei, sugarsnaps en asperges bij het bakvet en bak ze al omscheppend 4 minuten. Meng de maïskolfjes, kipblokjes en bouillon erdoor en verwarm 3 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de rucola vlak voor het serveren door de schotel.
Variatie
Serveersuggestie: Lekker met pasta of gekookte krieltjes.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 13 g
  • vet
  • 10 g
  • Kcal
  • 275
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie