Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip van de wijnmaker

Kip van de wijnmaker

Kip van de wijnmaker product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kippenbouten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 250 ml Pinot Blanc
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • blaadjes basilicum
Bereiden
Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Plet de teentjes knoflook met de zijkant van een mes en bak ze enkele minuten in de olijfolie. Schep de knoflookteentjes uit de pan. Braad de kip in de olijfolie tot hij goudbruin is en schep hem uit de pan. Voeg het lichte deel van de bosui toe en bak 1 minuut. Blus af met de wijn. Leg de kip in het wijnmengsel en stoof met deksel 35 minuten. Voeg de olijven en het loof van de bosui toe. Maal er eventueel nog wat peper over. Bestrooi het gerecht met blaadjes basilicum.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
50 g
vet
15 g
Kcal
395