1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipburger met spek en guacamole

Kipburger met spek en guacamole

Kipburger met spek en guacamole product foto
  • Ingredienten:

  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 avocado, gehalveerd
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 4 takjes koriander, fijngehakt
  • 450 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 80 gram ontbijtspek
  • 1 tomaat, in plakjes
Bereiden
Trek 4 slabladeren los, was en droog ze. Schep het vruchtvlees uit de avocado en pureer in een vijzel met het limoensap, de koriander, zout en peper. Maal de kipfilet fijn in een keukenmachine en voeg de ui, oregano, komijn, knoflook en wat zout toe. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het kipmengsel. Bestrijk de burgers met de olie en bak ze in een grillpan op middelhoge stand in circa 10 minuten goudbruin. Bak het ontbijtspek knapperig. Serveer de kipburgers tussen een blaadje ijsbergsla met spek, guacamole en plakjes tomaat.
Variatie
Lekker met zelfgemaakte friet en (citroen)mayonaise.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 315
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie