1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipcasserole met mosterd en gele paprika

Kipcasserole met mosterd en gele paprika

Kipcasserole met mosterd en gele paprika product foto
  • Ingredienten:

  • 2 citroenen
  • 2 eetlepel dijonmosterd
  • 6 eetlepel olijfolie
  • 1 kip van ca. 1,3 kg
  • 150 milliliter droge witte wijn of droge sherry
  • 3 gele paprika's zonder zaadjes, in grove stukken
  • 8 sjalotjes gepeld en gehalveerd of in vieren
  • 500 gram krieltjes in de schil
  • 4 takje rozemarijn
  • 2 teentje knoflook in plakjes
  • 1 stokbrood
  • ovenschaal of braadslee
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Pers 1 citroen en halveer de andere citroen. Meng de mosterd met citroensap, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper. Wrijf de kip in met dit mengsel. Stop de citroenhelften in de buikholte. Leg de kip met de borstzijde naar beneden in de ovenschaal of braadslede en giet de wijn erbij. Braad de kip in 1 uur en 15 minuten gaar en bruin in het midden van de oven. Schep af en toe wat braadvocht over de kip. Meng de rest van de olijfolie met zout en peper door de paprika, sjalotjes en krieltjes en leg dit mengsel met de naaldjes van de rozemarijn en de knoflook de laatste 30 minuten rondom de kip. Serveer het gerecht met stokbrood.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 41 g
  • koolhydraten
  • 70 g
  • vet
  • 50 g
  • Kcal
  • 915
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie