In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipchili met chocolade en bonen

Kipchili met chocolade en bonen

Kipchili met chocolade en bonen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 1/2 eetl. chilipoeder
  • 1/2 eetl. gemalen komijn (djinten)
  • 500 g kipfilet, in blokjes of reepjes
  • 1 blik tomatenblokjes (ca. 400 g)
  • 25 g pure chocolade, gehakt
  • 1 blik rode bonen (kidneybonen, ca. 400 g), uitgelekt
  • zout
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
Voorbereiden
Verhit de olie en fruit hierin knoflook, ui, chilipoeder en komijn 2 minuten.
Bereiden
Schep de kipblokjes erdoor en roerbak 4 minuten op een hoge stand tot ze goudbruin zijn. Meng de tomatenblokjes met sap en de chocolade erdoor en verwarm 4 minuten. Schep de bonen erdoor en verwarm zonder te koken. Bestrooi met zout en peper en garneer het gerecht met de koriander.
Variatie
Vervang de tomatenblokjes op sap door 200 ml gezeefde tomaten (pakje) waaraan 1 in blokjes gesneden rode paprika is toegevoegd.Neem in plaats van koriander gehakte bosui of bieslook.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
27 g
vet
13 g
Kcal
375