1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipchili met chocolade en bonen

Kipchili met chocolade en bonen

Kipchili met chocolade en bonen product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 1/2 eetl. chilipoeder
  • 1/2 eetl. gemalen komijn (djinten)
  • 500 g kipfilet, in blokjes of reepjes
  • 1 blik tomatenblokjes (ca. 400 g)
  • 25 g pure chocolade, gehakt
  • 1 blik rode bonen (kidneybonen, ca. 400 g), uitgelekt
  • zout
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
Voorbereiden
Verhit de olie en fruit hierin knoflook, ui, chilipoeder en komijn 2 minuten.
Bereiden
Schep de kipblokjes erdoor en roerbak 4 minuten op een hoge stand tot ze goudbruin zijn. Meng de tomatenblokjes met sap en de chocolade erdoor en verwarm 4 minuten. Schep de bonen erdoor en verwarm zonder te koken. Bestrooi met zout en peper en garneer het gerecht met de koriander.
Variatie
Vervang de tomatenblokjes op sap door 200 ml gezeefde tomaten (pakje) waaraan 1 in blokjes gesneden rode paprika is toegevoegd.Neem in plaats van koriander gehakte bosui of bieslook.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 38 g
  • koolhydraten
  • 27 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 375
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie