Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipcurry met bloemkool

Kipcurry met bloemkool

Kipcurry met bloemkool product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepel arachide- of olijfolie
  • 750 gram kipfilet kipfilet, in repen
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes
  • 4 cm gemberwortel geschild en geraspt
  • 1 eetlepel koriander (ketoembar),gemalen
  • 1 theelepel komijn (djinten), gemalen
  • 1 kaneelstokje of 1 theel. kaneelpoeder
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 400 milliliter kippenbouillon
  • 500 gram bloemkool in kleine roosjes
Bereiden
Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipreepjes goudbruin. Schep de kip uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de ui, rode peper, gember, koriander, komijn en kaneel. Giet de kokosmelk en kippenbouillon erbij. Voeg de kip en de bloemkoolroosjes toe en stoof 15 minuten zachtjes zonder deksel op de pan. Verwijder eventueel het kaneelstokje. Lekker met witte rijst of notenrijst.

Voedingswaarde

eiwit
56 g
koolhydraten
80 g
vet
44 g
Kcal
955