1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipcurry met bloemkool

Kipcurry met bloemkool

Kipcurry met bloemkool product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetlepel arachide- of olijfolie
  • 750 gram kipfilet kipfilet, in repen
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes
  • 4 cm gemberwortel geschild en geraspt
  • 1 eetlepel koriander (ketoembar),gemalen
  • 1 theelepel komijn (djinten), gemalen
  • 1 kaneelstokje of 1 theel. kaneelpoeder
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 400 milliliter kippenbouillon
  • 500 gram bloemkool in kleine roosjes
Bereiden
Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipreepjes goudbruin. Schep de kip uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de ui, rode peper, gember, koriander, komijn en kaneel. Giet de kokosmelk en kippenbouillon erbij. Voeg de kip en de bloemkoolroosjes toe en stoof 15 minuten zachtjes zonder deksel op de pan. Verwijder eventueel het kaneelstokje. Lekker met witte rijst of notenrijst.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 56 g
  • koolhydraten
  • 80 g
  • vet
  • 44 g
  • Kcal
  • 955
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie