1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipcurry met cashew-couscous

Kipcurry met cashew-couscous

Kipcurry met cashew-couscous product foto
  • Ingredienten:

  • 8 drumsticks of kippendijen
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 1 ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 milliliter kippenbouillon
  • 4 eetlepels gemalen blanke amandelen
  • voor de marinade:
  • 250 milliliter Griekse yoghurt
  • 2 theelepels komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • 1 theelepel kurkuma (koenjit)
  • 2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • voor de couscous:
  • 100 gram cashewnoten, grof gehakt
  • 400 gram couscous
  • hete kippenbouillon
  • 50 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 bosje peterselie
  • 100 gram blanke rozijnen
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de drumsticks erin. Laat minimaal 30 minuten marineren.
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook. Voeg de kip met de marinade toe en bak circa 3 minuten mee. Giet de bouillon erbij en stoof 25-30 minuten met het deksel op de pan. Roer de amandelen door het stoofvocht om te binden. Rooster intussen voor de couscous de cashewnoten in een droge, hete koekenpan. Bereid de couscous met de kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer de olijfolie met het citroensap en de peterselie. Schep deze groene saus met de cashewnoten en rozijnen door de couscous. Serveer de couscous met de kipcurry.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 65 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 50 g
  • koolhydraten
  • 110 g
  • vet
  • 60 g
  • Kcal
  • 1190
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie