Kipcurry met mango - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipcurry met mango

Kipcurry met mango

Kipcurry met mango product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 800 g kipfilet, in blokjes
  • 2 uien, in ringen
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3-4 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 eetl. korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theel. komijnpoeder (djinten)
  • 1 kaneelstokje
  • 800 ml kokosmelk
  • 2 mango’s, geschild, in plakjes
  • 1 lente-/bosui, in dunne ringetjes
Bereiden
Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipblokjes in 4-5 minuten rondom goudbruin. Schep ze uit de pan en houd apart. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de ui, rode peper, knoflook en gember 2-3 minuten. Schep de koriander, komijn en het kaneelstokje erdoor en bak nog 1-2 minuten. Voeg de kip en kokosmelk toe, breng aan de kook en stoof zonder deksel zachtjes 5-7 minuten tot de saus iets dikker wordt. Verwijder het kaneelstokje. Schep de mango erdoor en verwarm nog even zonder te koken. Garneer met wat lente-/ bosui. Lekker met witte rijst en sperziebonen.
Variatie
Voeg eens 1 theelepel citroenrasp toe voor een frissere saus. Vervang de mango door gedroogde abrikozen of stukjes ananas.

Voedingswaarde

eiwit
52 g
koolhydraten
28 g
vet
48 g
Kcal
765