1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipfilet gevuld met pesto en parmaham

Kipfilet gevuld met pesto en parmaham

Kipfilet gevuld met pesto en parmaham product foto
  • Ingredienten:

  • 2 kipfilets
  • 1 tomaat, in dunne plakken
  • 1 bolletje mozzarella, in dunne plakjes
  • 1 eetl. groene pesto
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 plakken parmaham
  • olijfolie1 grote ovenschaal of 2 kleine
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder eventuele peesjes uit de kipfilet. Snijd de kipfilet in de lengterichting open. Leg hier om en om wat plakjes tomaat en mozzarella tussen. Smeer de kipfilet in met pesto. Strooi er zout en peper over. Omwikkel het geheel met parmaham (steek er eventueel een prikkertje in om vast te zetten). Vet de ovenschaal (-tjes) in met olijfolie en leg de kip erin.
Bereiden
Zet de ovenschaal(-tjes) circa 25 minuten in het midden van de oven tot de kip gaar is.
Variatie
Vervang verse tomaat door reepjes gedroogde tomaat. Of leg enkele blaadjes basilicum op de mozzarella en tomaat in de kipfilets.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 54 g
  • koolhydraten
  • 2 g
  • vet
  • 21 g
  • Kcal
  • 410
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie