Kipfilet met kastanjechampignons - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipfilet met kastanjechampignons

Kipfilet met kastanjechampignons

Kipfilet met kastanjechampignons product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje of kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn of 1/2 theel. gedroogd
  • 4 kipfilets
  • 750 gram aardappels, geschild
  • 500 gram diepvriestuinbonen
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • prikkers
Bereiden
Veeg of borstel de champignons schoon. Hak de helft ervan fijn en halveer de rest. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook. Voeg de gehakte champignons toe en bak tot het vocht verdampt is. Voeg zout, peper en de helft van de rozemarijn toe. Snijd met een scherp mes elke kipfilet horizontaal in tot een envelopje. Vul met het champignonmengsel en steek de filet dicht met een prikker. Kook de aardappels en de tuinbonen gaar. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de rest van de olie en bak de kip aan beide kanten 7-8 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de rest van de champignons en rozemarijn toe en bak ze mee. Bak intussen de spekblokjes krokant in een droge hete koekenpan en schep ze door de afgegoten tuinbonen. Serveer de gevulde kipfilet met de aardappels en tuinbonen.

Voedingswaarde

eiwit
52 g
koolhydraten
44 g
vet
19 g
Kcal
585