Kipfilet met kruidenkaas en rauwe ham - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipfilet met kruidenkaas en rauwe ham

Kipfilet met kruidenkaas en rauwe ham

Kipfilet met kruidenkaas en rauwe ham product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 aardappelen, geschild, in partjes of dikke plakken
  • 4 kipfilets
  • 100 g kruidenroomkaas
  • 2 eetl. rode pesto of tapenade
  • 8 plakken rauwe ham
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 struikjes witlof, in smalle reepjes
  • 1 appel, geschild, in stukjes
  • 6 eetl. slasaus
  • 1 eetl. honing
  • zout
  • peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen 5 minuten en giet ze af. Snijd de kipfilets over de lengte open tot een envelop. Vul ze met de kruidenroomkaas en vouw ze weer dicht. Bestrijk de buitenkant met pesto of tapenade en wikkel de kip strak in de rauwe ham. Zet de kippakketjes niet te dicht tegen elkaar aan in een ovenschaal met de aardappelen eromheen. Sprenkel de olijfolie erover. Zet het gerecht 20-25 minuten in het midden van de oven tot de kip gaar is. Meng witlof en appel met slasaus, honing, zout en peper. Serveer de kipschotel met deze salade.

Voedingswaarde

eiwit
42 g
koolhydraten
18 g
vet
29 g
Kcal
495