1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipfilet met tapenade en rauwe ham

Kipfilet met tapenade en rauwe ham

Kipfilet met tapenade en rauwe ham product foto
  • Ingredienten:

  • 4 kipfilets
  • zout
  • versgemalen peper
  • paprikapoeder
  • 3 eetl. olijfolie of vloeibaar bakproduct
  • 4 plakken rauwe ham
  • voor de tapenade:
  • 150 g zwarte olijven, zonder pit
  • 20 g ansjovisfilets
  • 20 g kappertjes
  • 2 eetl. gehakte basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theel. mosterd
  • 2-3 eetl. olijfolie
  • prikkers
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Pureer de ingrediënten voor de tapenade. Snijd de kipfilets in de lengte in tot envelopjes en leg ze open. Verdeel de tapenade erover. Vouw de filets dicht en steek ze vast met houten prikkers. Strooi er zout en peper en een beetje paprikapoeder over. Verhit de olie en bak de kip rondom goudbruin. Omwikkel ze met ham en zet de pakketjes 12 minuten in de warme oven tot ze gaar zijn. Serveer ze eventueel in plakken gesneden. Lekker met tagliatelle en peultjes of tuinbonen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 0 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 365
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie