Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipfiletpakketjes met camembert en aardappelgratin

Kipfiletpakketjes met camembert en aardappelgratin

Kipfiletpakketjes met camembert en aardappelgratin product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kipfilets
  • 100 gram camembert, in 4 stukken
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • 450 gram aardappelschijfjes (koelvers)
  • 2 sjalotten, in dunne schijfjes
  • 1 ei
  • 100 milliliter room
  • 50 gram geraspte gruyère
  • 2 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • cocktailprikkers
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de kipfilets in de lengte aan een kant door en klap het vlees open. Bestrooi met zout en peper. Verdeel de camembert over de kipfilets en klap het vlees weer dicht. Steek vast met een cocktailprikker en bestrooi rondom met tijm, zout en peper. Schep de aardappelschijfjes met de sjalotten om in een ovenschaal en breng op smaak met zout en peper. Klop het ei met de room goed door en giet gelijkmatig over de aardappelschijfjes. Bestrooi met de gruyère en bak in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Verhit intussen het bakproduct en braad hierin de kip op een hoge stand rondom aan. Zet de warmtebron lager en bak de kip in circa 15 minuten om en om gaar. Serveer met de aardappelgratin. Lekker met een tomatensalade met basilicum en uienringen.

Voedingswaarde

eiwit
44 g
koolhydraten
21 g
vet
23 g
Kcal
475