1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipfiletrolletje gevuld met ansjovis, citroen en peterselieboter

Kipfiletrolletje gevuld met ansjovis, citroen en peterselieboter

Kipfiletrolletje gevuld met ansjovis, citroen en peterselieboter product foto
  • Ingredienten:

  • 4 enkele kipfilets
  • 4 ansjovisfilets op olie
  • rasp en sap van 1/2 schoongeboende citroen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. bloem
  • 100 g zachte boter
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 100 ml droge witte wijn of sherry
  • rolladetouw
Voorbereiden
Snijd het dikste gedeelte van de kipfilet horizontaal in en klap het open zodat de gehele kipfilet even dik is. Trek het losse stukje (het haasje) er vanaf en maal dit fijn in de keukenmachine met de ansjovis en citroenrasp en -sap, en een beetje zout en peper. Verdeel deze vulling over de kipfilets en rol ze voorzichtig op. Zet de rolletjes vast met een stukje touw. Bestrooi ze met zout en peper en bestuif ze met bloem. Meng de boter met de peterselie en knoflook in de keukenmachine tot een mooi groen mengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt in de koelkast opstijven.
Bereiden
Verwarm de olie in een braadpan en bak de kiprolletjes rondom bruin en blus af met de wijn. Laat de wijn op middelhoge stand inkoken en de kiprolletjes rondom gaar braden. Neem de rolletjes uit de pan en snijd ze in dikke plakken. Serveer ze met een dot koude peterselieboter en giet er een lepeltje warme jus overheen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 435
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie