1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipfingers met gebakken aardappels en citroensaus

Kipfingers met gebakken aardappels en citroensaus

Kipfingers met gebakken aardappels en citroensaus product foto
  • Ingredienten:

  • 6 eetlepels arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 750 gram vastkokende aardappels geschild, in plakken van 0,5 cm
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel kerrie
  • 600 gram kipfilet in brede repen
  • 500 gram broccoli in roosjes
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel fijngehakte gembersnippers op siroop of 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 3 eetlepels mayonaise
Bereiden
Verhit de helft van de olie en bak hierin al omscheppend de aardappelschijfjes circa 15 minuten. Meng de bloem met de kerrie en haal de kipfilet erdoorheen. Verhit de rest van de olie en bak hierin de bebloemde kiprepen rondom in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Kook intussen de broccoli met zout beetgaar. Meng de ingrediënten voor de citroensaus. Bestrooi de aardappels met zout en serveer ze met de kipfingers, broccoli en citroensaus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 43 g
  • koolhydraten
  • 42 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 665
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie