1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipkarbonade met citroen, tijm en honing

Kipkarbonade met citroen, tijm en honing

Kipkarbonade met citroen, tijm en honing product foto
  • Ingredienten:

  • 4 kipkarbonades
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 5 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 1 eetl. gehakte verse tijm
  • 2 eetl. sherry
  • 2 eetl. sojasaus of ketjap manis
  • 2 eetl. honing
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 citroen, schoongeboend, in plakken
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringen
Bereiden
Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip rondom goudbruin. Voeg de knoflook en tijm toe en bak deze even mee. Voeg de sherry, sojasaus en honing toe, stoof even en laat iets indikken. Giet de bouillon erbij, leg de citroenplakken op de kip en gaar nog 15 minuten met deksel. Strooi de bosui voor het serveren over de kip.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 38 g
  • Kcal
  • 510
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie