In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipkarbonade met citroen, tijm en honing

Kipkarbonade met citroen, tijm en honing

Kipkarbonade met citroen, tijm en honing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kipkarbonades
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 5 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 1 eetl. gehakte verse tijm
  • 2 eetl. sherry
  • 2 eetl. sojasaus of ketjap manis
  • 2 eetl. honing
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 citroen, schoongeboend, in plakken
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringen
Bereiden
Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip rondom goudbruin. Voeg de knoflook en tijm toe en bak deze even mee. Voeg de sherry, sojasaus en honing toe, stoof even en laat iets indikken. Giet de bouillon erbij, leg de citroenplakken op de kip en gaar nog 15 minuten met deksel. Strooi de bosui voor het serveren over de kip.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
11 g
vet
38 g
Kcal
510