Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipkarbonade met olijven

Kipkarbonade met olijven

Kipkarbonade met olijven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kipkarbonades
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes op sap
  • 100 gram zwarte of groene olijven, zonder pit, gehalveerd
  • 250 gram pasta of rijst
  • 500 gram broccoli in roosjes
  • 2 eetlepel gehakte verse peterselie
Bereiden
Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper. Bak de kip rondom goudbruin in de olijfolie. Schep de karbonades uit de pan. Fruit de ui en de knoflook in het braadvet, voeg de tomaten met sap en de olijven toe en verwarm. Leg de kipkarbonades erbij en stoof zachtjes 25 minuten. Kook intussen de pasta of rijst en de broccoli. Bestrooi de kip met de peterselie en serveer met de pasta of rijst en de broccoli.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
51 g
vet
44 g
Kcal
780