Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipkebab met abrikoos en mango

Kipkebab met abrikoos en mango

Kipkebab met abrikoos en mango product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 24 gedroogde abrikozen
  • 750 gram kipfilet
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 mango
  • 3 eetlepel sinaasappelsap
  • 200 milliliter magere yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • 12 satéstokjes
  • aluminiumfolie
Bereiden
Wel de abrikozen in lauwwarm water. Leg de satéstokjes in water zodat ze niet kunnen verbranden tijdens het bakken van de kipspiesjes. Snijd de kipfilets eerst in dikke plakken en daarna in blokjes van 3 cm. Maal er een beetje peper over en bestrooi met kerriepoeder. Rijg de kipblokjes en abrikozen afwisselend aan de stokjes. Schil de mango, verwijder de pit en pureer de vrucht. Roer het sinaasappelsap, de yoghurt en de honing erdoor en zet het sausje apart. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan of gebruik een grillpan en bak hierin de spiesjes 12 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn. Keer ze regelmatig om. Voeg nog een beetje olie toe als de pan te droog wordt. Houd de spiesjes die klaar zijn warm op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Serveer de saus er apart bij. Lekker met stokbrood of rijst.
Variatie
- Vervang de mango in het sausje door 2 perziken of nectarines. - Neem in plaats van kipfilet het vlees van een kippendij.

Voedingswaarde

eiwit
49 g
koolhydraten
47 g
vet
11 g
Kcal
505