Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippen-linzenbouillon met pretzels

Kippen-linzenbouillon met pretzels

Kippen-linzenbouillon met pretzels product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 theelepel kummel
  • 1 laurierblaadje
  • 1 blikje linzen, uitgelekt
  • 1 pot kippenbouillon met vlees
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 preien, in dunne ringen
  • Voor de pretzels:
  • 1 pak hartigetaartdeeg, ontdooid
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 ei, losgeklopt
  • grof (zee)zout
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de kummel, laurier en linzen toe en giet de bouillon (aangelengd met een pot water) en de bouillontablet erbij. Laat dit aan de kook komen en zet de warmtebron laag. Was de prei goed, voeg toe aan de bouillon en schakel de warmtebron uit. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd elk plakje deeg doormidden. Rol de stukjes deeg uit tot een lengte van circa 25 cm en bestrooi met wat rozemarijn. Rol opnieuw op tot een dikke sliert en vorm er op de bakplaat pretzels van. Bestrijk ze met een kwastje met ei en bestrooi met grof zout. Bak de pretzels in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin. Warm de soep nog even op en serveer de pretzels erbij.
Variatie
Vervang kummel eventueel door gemalen komijn (djinten).

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
11 g
vet
14 g
Kcal
310