De maaltijdpakketten Curry Madras en Groene Curry die onder het label Verse Oogst worden verkocht (met houdbaarheidsdatum 20-08-2018 of eerder) bevatten kokosmelk o.b.v. melkeiwit. Melk is echter niet als allergeen in de ingrediëntenlijst vermeld.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippenbouillon met lentegroenten

Kippenbouillon met lentegroenten

Kippenbouillon met lentegroenten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 l kippenbouillon (van tablet)
  • 2 bospenen of 4 worteltjes, in smalle reepjes
  • 100 g peultjes, in de lengte gehalveerd
  • 1 kleine prei, in ringen
  • 150 g diepvriesdoperwten
  • 3 eetl. verse kruiden (platte peterselie, kervel, bladselderij), grof gesneden
  • 100 g gerookte kipfilet, in reepjes
Bereiden
Breng de bouillon aan de kook. Kook hierin de wortel, peultjes en prei 2 minuten. Voeg dan de doperwten toe en kook nog 3 minuten. Schep de verse kruiden erdoor. Serveer de soep in borden of kommen en verdeel de kipreepjes erover.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
9 g
vet
2 g
Kcal
95