Kippenbouten in sinaasappel-shiitakesaus - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippenbouten in sinaasappel-shiitakesaus

Kippenbouten in sinaasappel-shiitakesaus

Kippenbouten in sinaasappel-shiitakesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kippenbouten
  • 1/2 theel. kerriepoeder
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g boter
  • 2 sinaasappels
  • 3 eetl. sinaasappelmarmelade
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1/2 l blik mandarijntjes op sap
  • 250 g shiitakes, in plakjes
Voorbereiden
Bestrooi de kippenbouten met kerriepoeder, zout en peper.
Bereiden
Verhit de boter in een braadpan of -slee en bak hierin de kip rondom goudbruin. Borstel de sinaasappels schoon en rasp 1/2 eetlepel van de schil. Pers de sinaasappels en voeg het sinaasappelsap met de marmelade en de kaneel bij de kip. Leg het deksel op de pan. Stoof 25 minuten. Giet de mandarijntjes af en voeg eventueel nog wat sap bij de kippenbouten. Voeg de shiitakes, de mandarijntjes en de sinaasappelrasp bij de kip. Stoof nog 10 minuten met het deksel op de pan.
Variatie
- Voeg eens een scheutje sinaasappellikeur bij dit gerecht.- Vervang de kippenbouten door 8 drumsticks.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
19 g
vet
25 g
Kcal
430