1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippenlevertjes in rode wijn

Kippenlevertjes in rode wijn

Kippenlevertjes in rode wijn product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g kippenlevertjes, schoongemaakt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. bloem
  • 50 g koude boter
  • 6 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes
  • 2 blaadjes salie
  • 1 glas rode wijn
Bereiden
Dep de kippenlevers droog en snijd ze doormidden. Bestrooi ze rondom met zout, peper en bloem. Verwarm 2/3 van de boter in een hapjespan en bak de kippenlevers rondom op hoge stand bruin. Schep ze uit de pan en fruit de sjalotten in circa 5 minuten op lage stand in het overgebleven bakvet. Voeg de tijm en salie toe en blus af met de wijn. Laat de wijn inkoken tot de helft en breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de rest van de boter er al kloppend aan toe en leg de kippenlevers terug in de saus. Warm nog 5 minuten door tot de kippenlevers helemaal gaar zijn.
Variatie
- Eventueel kunt u ook gedroogde salie of tijm gebruiken. - Voeg eventueel wat gerookte spekblokjes toe.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 29 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 295
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie