Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippenpootjes met pinda-chilisaus

Kippenpootjes met pinda-chilisaus

Kippenpootjes met pinda-chilisaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Verwarm de oven voor op 175ºC. Schep 1 kilo kippenpootjes om met een paar druppels citroensap, 1 eetlepel olie, zout en peper. Bak de kippenpootjes in de oven in circa 40 minuten gaar en draai ze af en toe om. Maak intussen de pindasaus. Verhit 1 eetlepel olie en fruit 1 fijngesnipperde ui en 2 teentjes knoflook op een lage stand. Voeg 1 theelepel chilipeper( vlokken) en wat geraspte citroenschil toe. Roer 4 eetlepels pindakaas, 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel bruine suiker, 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels warm water door elkaar en giet dit bij de ui. Breng al roerend aan de kook en verdun eventueel met water. Breng verder op smaak met ketjap, citroensap en chilipeper.